addictive software

Addict Component Software Forums
It is currently Thu Apr 17, 2014 4:22 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 12:42 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 29, 2009 1:38 pm
Posts: 65
I am currently BETA testing my application and someone reported a possible issue with the "Show spelling errors as you type" option (see below). What is to the right of that option in the white box? Is it suppose to be an example of a misspelling with a squiggly red underline? If so, then it doesn't seem that any underline is displayed... also, maybe the background color is wrong. On my Windows 7 machine, the box's background color is the same color as the rest of the dialog, but it appears to be white in the customer provided screenshot - perhaps it is suppose to have the same background color as the rest of the dialog?

Not a big issue but wanted to report it and pass it along.

Thank you.


Attachments:
spelling.jpg
spelling.jpg [ 51.75 KiB | Viewed 3842 times ]

_________________
Image
Albert Wiersch
http://www.htmlvalidator.com/
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 7:26 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 05, 2009 2:50 am
Posts: 325
Location: Kalgoorlie, Western Australia
So the App does show the correct dialog on your machine?

We are unaware of any specific problem - can you let us know more details about the customer's system? For example O/S, Language, Themes, etc as I may be able to duplicate the problem in a Virtual Machine...

BTW the Addict Dialogs can be replaced if you prefer different dialogs :)

_________________
Glenn Crouch support@addictivesoftware.com
Addictive Software Support
http://www.addictivesoftware.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 9:38 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 29, 2009 1:38 pm
Posts: 65
addictsupport wrote:
So the App does show the correct dialog on your machine?


On my Windows 7 machine, the background color is consistent but there is still no squiggly red line... I suspect there is suppose to be one for "errorss" when the option is checked?

addictsupport wrote:
We are unaware of any specific problem - can you let us know more details about the customer's system? For example O/S, Language, Themes, etc as I may be able to duplicate the problem in a Virtual Machine...


I think the main problem is that there is no squiggly red line... is there on your system? Is there suppose to be one under "errorss"? As for the inconsistent background color, perhaps it is not set to clWindow when it should be?

addictsupport wrote:
BTW the Addict Dialogs can be replaced if you prefer different dialogs :)


Ahh... but I'm lazy and don't want to do the work. ;)

_________________
Image
Albert Wiersch
http://www.htmlvalidator.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 9:42 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 05, 2009 2:50 am
Posts: 325
Location: Kalgoorlie, Western Australia
Ah - yes there is supposed to be a red squiggly line there and I just checked with my v4.3 Addict 4 Demo under Windows 7 and the red squiggly line does not appear :( It used to so we will have to find what the problem is....

_________________
Glenn Crouch support@addictivesoftware.com
Addictive Software Support
http://www.addictivesoftware.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 9:56 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 29, 2009 1:38 pm
Posts: 65
addictsupport wrote:
Ah - yes there is supposed to be a red squiggly line there and I just checked with my v4.3 Addict 4 Demo under Windows 7 and the red squiggly line does not appear :( It used to so we will have to find what the problem is....


OK, I'm glad you can reproduce it. Fortunately just a cosmetic issue.

And there is still another cosmetic issue that I reported before but haven't found a solution. Again, it's not a biggy, but the text in the dialog on my Windows 7 machine still does not render in ClearType, but does in my own dialogs. I'm not sure why that is, but it would be nice if that issue could be addressed as well (but don't spend too much time on it!).

_________________
Image
Albert Wiersch
http://www.htmlvalidator.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 7:38 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 05, 2009 2:50 am
Posts: 325
Location: Kalgoorlie, Western Australia
Some bugs in the handling of Spell Checking and ReadOnly controls were fixed - and sadly this has also caused the red squiggly to disappear from the options :(

A quick fix seems to be:

Turn off ReadOnly for SpellingErrorsEdit in ad4ConfigurationDialog then it seems to work okay.

You may also want to set ParentColor to True for that control if the dialog is not being used with Runtime Themes - though if you are using Themes then this will be grey when the background isn't - so will need a more involved solution :)

_________________
Glenn Crouch support@addictivesoftware.com
Addictive Software Support
http://www.addictivesoftware.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 11:02 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 29, 2009 1:38 pm
Posts: 65
Thanks. I'll just wait for the update since it's not a big issue (assuming it will be addressed in an update). :D

_________________
Image
Albert Wiersch
http://www.htmlvalidator.com/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group